Nieuws

Linkse samenwerking in Noordenveld

PvdA en GroenLinks in Noordenveld hebben een stembusakkoord gesloten. Dat hebben de beide afdelingen 12 december jl.  op de ledenvergaderingen besloten.

In het akkoord is onder meer afgesproken dat de partijen na de raadsverkiezingen in eventuele onderhandelingen samen optrekken. Mocht dat leiden tot deelname in een nieuw college, dan levert de grootste partij als eerste een wethouder. In de raad blijven de fracties afzonderlijk naast elkaar bestaan, maar zal nauw worden samengewerkt. Ook zijn de beide verkiezingsprogramma’s op elkaar afgestemd.

Lees verder

Bertus Jan Epema lijsttrekker GroenLinks Noordenveld

GroenLinks heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker is voormalig raadslid Bertus Jan Epema (48) uit Roden geworden. Hij volgt Tineke Veldhuis op, die na vier jaar raadswerk een nieuwe uitdaging zoekt.

Lees verder

Voorbereidingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Bestuur, fractie en vrijwilligers zijn volop bezig met voorbereidingen op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Commissies zijn benoemd, en binnenkort verwachten we de eerste ronde gesprekken met kandidaten.

We hebben ook al ideeën voor acties.

Ten slotte is de programmacommissie al een heel eind op weg. De komende weken zal een concept aan de leden worden voorgelegd, waarna in november/december tijdens een Algemene Ledenvergadering ons programma de uiteindelijke vorm krijgt.

Doe met ons mee!

Het bestuur van GroenLinks afdeling Noordenveld zit alweer midden in de voorbereidingen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Diverse commissies zijn bezig met een sterk, overtuigend en fris verkiezingsprogramma, de kandidatenlijst wordt opgesteld, en de campagnecommissie heeft mooie plannen.

Jij als lezer van dit artikel bent vast maatschappelijk betrokken. Als jouw agenda het toelaat, wil je dan met ons meepraten? GroenLinks vertegenwoordigt alle lagen van de bevolking, en ziet dan ook graag meningen en voorstellen uit geheel Noordenveld terugkomen in de lokale politiek! Via het " Doe mee"  formulier kun je je aansluiten. Als je je aanmeldt ben je nog steeds tot niets verplicht! Kom anders eens een fractievergadering bijwonen, dan zie je de mensen van de lokale afdeling aan het werk, en jouw mening wordt dan gehoord.

Je kunt ook op woensdagavond tussen 19:30 en 20:00 uur met een raadslid praten, in de hal van het gemeentehuis (oude ingang). Let op: alle raadleden draaien in een schema mee, de kans dat je een GroenLinksraadslid tegenkomt is dan niet zo groot. De raadsvergaderingen zijn echter openbaar, en onze raadsleden zijn dan voor en direct na de vergadering ook aanspreekbaar.

Pagina's