Otto Huisman, raadslid voor GroenLinks, heeft besloten per 13 mei 2015 te stoppen. Hij zal worden opgevolgd door Jan Klinkenberg. Jan zat eerder voor GroenLinks in de gemeenteraad. Tineke Veldhuis blijft fractievoorzitter.
Otto was voordat hij wederom raadslid werd, vier jaar wethouder voor GroenLinks. Het laatste jaar heeft hij veel energie moeten steken in zijn rol als raadslid. Helaas heeft hij moeten vaststellen dat dit hem te veel energie kostte. Hij zag daardoor geen kans zijn rol als volksvertegenwoordiger nog langer op een voldoende kwalitatief niveau uit te kunnen voeren.
Met het vertrek van Otto verliest GroenLinks een markant raadslid en een voor de inwoners van de gemeente zeer toegankelijk bestuurder. Het zal niet makkelijk zijn om Otto te vervangen. GroenLinks heeft echter alle vertrouwen in Tineke Veldhuis en Jan Klinkerberg.
Otto begon zijn politieke carrière in oktober 1991. Hij kwam toen als opvolger van de vanwege een verhuizing vertrokken Johan ten Hove in de raad van de gemeente Roden. Otto was toen ook het enige fractielid voor GroenLinks. Voordat hij toetrad tot de gemeenteraad had hij ervaring opgedaan in het bestuur van GroenLinks en in de steunfractie.
Als raadslid behaalde Otto een aantal successen. Bijvoorbeeld het diervriendelijker maken van de Rodermarkt door controle door de dierenarts al in de nacht te laten plaats vinden en door het aanvoeren van vee later te laten plaatsvinden. Daarnaast heeft Otto een actieve rol gespeeld in het democratischer maken van de Regiovisie. Ook was Otto zeer betrokken bij het gescheiden inzamelen van het afval. En is mede door zijn inzet de kanovijver behouden.
Na de vorming van de gemeente Noordenveld had GroenLinks twee raadsleden. Fractievoorzitter was toen Tanja Zeeman. Otto was het andere raadslid.
Tot de verkiezingen van maart vorig jaar was Otto wethouder. Dit is een periode waar hij met veel genoegen op terugkijkt. In deze periode heeft hij ervoor gezorgd dat het duurzaamheidsbeleid in gang is gezet, zijn er zonnepanelen op het gemeentehuis geplaatst en is de afvalinzameling verbeterd. En wat te denken van de invoering van het milieuvriendelijker sproeien met pekelwater in plaats van zout strooien. Zo kan de eerste 100 kilo gratis worden gebracht en twee maal per jaar gratis snoeiafval worden gestort. Ook is het openbaar vervoer in overleg met de inwoners verbeterd.